Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet mrtvých po sobotním útoku v Istanbulu vzrostl na 44

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - Počet obětí sobotního útoku u stadionu v Istanbulu vzrostl na 44, mezi mrtvými je 36 policistů a osm civilistů. Při atentátu bylo zraněno přes 150 lidí, více než desítka z nich je stále v kritickém stavu.

Oznámil to dnes turecký ministr zdravotnictví Recep Akdag. Neupřesnil, zda je v počtu obětí zahrnut sebevražedný atentátník.

Turecké úřady již dříve dnes oznámily, že počet obětí vzrostl na 39, když v nemocnici podlehla zraněním osmadvacetiletá žena, která byla v době exploze v minibusu projíždějícím kolem místa útoku.

Jedna z náloží vybuchla v sobotu pozdě večer v autě u stadionu Beşiktaş v evropské části Istanbulu, necelou minutu po první explozi se nedaleko odpálil sebevražedný atentátník. Cílem útoku byli policisté, kteří dohlíželi na pořádek po zápase týmů Beşiktaş a Bursaspor. Exploze podle agentury Anadolu nastaly asi hodinu a půl po fotbalovém utkání.

K útokům se přihlásila radikální skupina Sokoli osvobození Kurdistánu (TAK). Turecký ministr vnitra Süleyman Soylu dnes prohlásil, že vláda zintenzivní boj proti terorismu.

Témata:  teroristické útoky v Turecku Turecko

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy