Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin je vrah? Musíme jednat, tvrdí USA

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký republikánský politik, senátor za stát Arizona a někdejší prezidentský kandidát John McCain tvrdě udeřil na nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Radí mu, aby s ruským vůdcem Vladimirem Putinem jednal zásadně z pozice síly.

Předseda branného výboru amerického Senátu John McCain v neděli řekl, že doufá, že Trump nebude podceňovat ruského prezidenta Vladimíra Putina a že s ním jednat z pozice síly.

„Vladimir Putin je násilník, vrah, zabiják a agent KGB," řekl senátor pro americkou stanici CBS. „Nazývejme Vladimira Putina tím, čím je. Znamená to, že se jím nebudeme zabývat a že s ním nebudeme mluvit? Samozřejmě, že s ním musíme mluvit. Ale musíme to udělat tak, jak to dělal Ronald Reagan - a to z pozice síly," řekl McCain v pořadu Face the Nation.

Senátor dodal, že je znepokojen tím, Trump odmítl, že by Rusko zasahovalo do voleb v USA. „Já nevím, co si o tom myslet, protože je jasné, že Rusové zasahovali," řekl. „Ať už zasahovali s úmyslem, aby byl zvolen určitý kandidát, nebo kvůli něčemu jinému, myslím, že by to mělo předmětem vyšetřování. Ale fakta jsou nezlomná. Neměli se nabourávat do této kampaně."

McCain už také vyzval výbor, aby dále zkoumal rozsah ruského vlivu i jeho záměry. .

Témata:  John McCain Donald Trump Vladimír Putin

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy