Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová a Hollande chtějí prodloužit sankce proti Rusku

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: Vláda.cz

Berlín - Francouzský prezident Françoise Hollande dnes jednal v Berlíně s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Oba jsou pro prodloužení sankcí vůči Rusku kvůli konfliktu na Ukrajině. Hovořili také o situaci v Sýrii.

"Bude nutné ještě jednou prodloužit sankce vůči Rusku, i když bychom si přáli, abychom byli dále," řekla Merkelová. "Když nebudou (minské dohody) prosazeny, budeme pokračovat v sankcích, i když to není postup, který se může uplatňovat věčně," uvedl před společnou schůzkou Hollande.

Pokud jde o situaci v syrském Halabu, vyzvali oba politici k ochraně civilistů, zajištění lékařské péče a otevření humanitárních koridorů. "Situace je katastrofální, láme všem srdce," poznamenala kancléřka.

Hollande si postěžoval, že je to právě Rusko, které blokuje snahy diplomatů v Radě bezpečnosti OSN. "Humanitární situace je nepřijatelná, v Halabu je 120.000 rukojmích, a jinak se to ani nedá říci, kteří jsou bombardováni," řekl francouzský prezident.

Témata:  Angela Merkelová François Hollande protiruské sankce Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy