Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brexit podpořila i královna Alžběta, tvrdí novinářka BBC

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Daily Telegraph

Londýn - Politická redaktorka BBC Laura Kuenssbergová tvrdí, že se královna Alžběta II. v soukromí vyslovila pro odchod své země z Evropské unie, tedy pro brexit. Buckinghamský palác už před časem reagoval slovy, že jde zavádějící informaci.

Královna se podle Kuenssbergové vyjádřila ve prospěch brexitu na soukromém obědě, který se konal před letošním červnovým referendem. Novinářka informaci o Alžbětině názoru předtím nezveřejnila, protože ji měla jen od jednoho zdroje.

"Při neformálním rozhovoru s jedním z mých kontaktů (mi) řekli: Víš co? V určitém okamžiku to vyjde najevo a já ti (to) říkám teď a nevím, jestli se toho BBC dotkne, ale královna lidem na soukromém obědě sdělila, že si myslí, že bychom z EU měli odejít," prohlásila Kuenssbergová podle serveru listu The Guardian.

"Při tom obědě zřejmě řekla: Nevidím důvod, proč nemůžeme prostě odejít. V čem je problém?," dodala redaktorka.

O údajné královnině podpoře brexitu informoval už v březnu britský bulvární deník The Sun. Jeho tvrzení ale Buckinghamský palác odmítl jako zavádějící a na list si úspěšně stěžoval u britské novinářské asociace IPSO. The Sun přesto tehdy uvedl, že na své zprávě trvá.

Témata:  Brexit Královna Alžběta II. Velká Británie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy