Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Finsku najelo auto do lidí, bylo zraněno sedm lidí

Vlajka Finska
Vlajka Finska
Foto: Pixabay

Helsinki - Ve Finsku začaly oslavy nového roku nešťastně. Do skupiny lidí na chodníku najelo osobní auto, uvedla finská média. Při nehodě bylo zraněno sedm lidí.

Auto podle svědků nehody sjelo ze silnice a na parkovišti najelo do několika aut, která byla zaparkovaná poblíž. Řidič se prý i přestosnažil auto ovládnout.

To se mu ale nepovedlo a řidič s vozidlem najel do davu lidí na chodníku. Sedm z nich zranil a museli je ošetřit lékaři.

Podle policie se nejednalo o teroristický čin a strážci zákona jsou přesvědčeni, že útok nebyl úmyslný. Případ proto vyšetřuje jako nehodu.

Řidič byl po šílené jízdě nezraněn, policie ho proto okamžitě vzala do vazby. O tom, jestli u něj byl zjištěna přítomnost alkoholu,  finská média nepíší.

Témata:  Finsko nehody aut

Aktuálně se děje

7. května 2024 10:08

Ústavní soud zrušil podmínku operace pro úřední změnu pohlaví

Operace už nebude potřeba k úřední změně pohlaví, podle Ústavního soudu je taková podmínka v rozporu s lidskou důstojností. Sporné paragrafy přestanou platit v polovině roku 2025. Současný stav označil soud za neudržitelný a upozornil na nečinnost politiků, které vyzval k přijetí nové právní úpravy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy