Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nové informace o berlínském útoku: Amri po činu cestoval po pěti evropských zemích

Anis Amri
Anis Amri
Foto: Reprofoto YouTube

Berlín - Německo stále vyšetřuje okolnosti teroristického útoku na vánoční trh v Berlíně, při kterém terorista Anis Amri zabil 12 lidí. Tunisan po činu cestoval po celkem pěti evropských zemích, než ho u Milána objevila a při přestřelce zabila dvojice italských policistů.

Amri zaútočil kamionem 19. prosince kolem 20:00 SEČ a bezprostředně poté ho zachytila kamera na berlínském nádraží Zoo, které leží pár desítek metrů od místa činu.

Další kamera Amriho zaznamenala 21. prosince kolem 11:30 SEČ na nádraží v nizozemském Nijmegenu nedaleko německých hranic. Odtud atentátník směřoval do Amsterodamu, kam dorazil asi o dvě hodiny později.

V pozdním odpoledni pak Amri vyrazil do Belgie. Další kamera ho natočila na bruselském severním nádraží. Z Belgie Amri zamířil do Francie, kde ho 22. prosince na lyonském nádraží Part-Dieu znovu zaznamenaly kamery. Z Lyonu odjel do Chambéry nedaleko italských hranic a odtud do italského Turína.

Na turínském nádraží Porta Nuova zachytila Amriho kamera kolem 22:14 SEČ. O zhruba dvě a půl hodiny později už byl na hlavním nádraží v Miláně, jak vyplývá z dalšího kamerového záznamu. Z Milána vyrazil Amri do města Sesto San Giovanni, kde ho kolem 03:30 objevila a zabila hlídka italské policie.

Témata:  teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně Anis Amri Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy