Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afghánský policista zdrogoval a povraždil osm kolegů

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Osm policistů dnes v severoafghánské provincii Farjáb zabil jejich kolega, který přeběhl k Talibanu. Místní média uvedla, že se k islamistům tajně přidal před rokem.

Útočník napřed zdrogoval a poté usmrtil nejméně čtyři policisty a další čtyři příslušníky pomocných sil. Dějištěm incidentu se stalo kontrolní stanoviště policie.

Všechny oběti pocházejí ze stejné rodiny, řekl guvernér okresu, podle kterého útočník uprchl do oblasti pod kontrolou Talibanu.

Na konci září 2016 zabili ve spánku dvanáct afghánských vojáků dva jejich kolegové na stanovišti poblíž města Kunduz na severu země. Také tito atentátníci byli pravděpodobně napojeni na Taliban a po činu utekli a připojili se k povstalcům.

Vláda v Kábulu podporovaná Západem kontroluje nyní jen 57 procent území Afghánistánu, upozornil nedávno úřad amerického zvláštního generálního inspektora pro obnovu Afghánistánu (SIGAR).

Témata:  Afghanistán Tálibán

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy