Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při ruském náletu v Sýrii zemřeli tři turečtí vojáci. Putin se omluvil

Ruské bojové letectvo v Sýrii
Ruské bojové letectvo v Sýrii
Foto: mil.ru

Ankara - Tři turečtí vojáci dnes zahynuli nešťastnou náhodou při náletu ruských letadel v severní Sýrii, dalších 11 jich utrpělo zranění.

Ruský prezident Vladimir Putin již kondoloval svému tureckému protějšku Recepu Tayyipu Erdoganovi, oznámila podle agentury AFP turecká armáda.

Ruské letectvo zaměřilo v rámci svého útoku bojovníky radikálního Islámského státu v oblasti města Al-Báb, které se snaží dobýt turecká armáda se syrskými povstalci v pozemní ofenzívě proti radikálnímu Islámskému státu (IS). Podle turecké strany ale byla omylem zasažena budova, kde se vyskytovali turečtí vojáci. "Tři z našich vojáků padli jako mučedníci," uvedla turecká armáda ve svém komuniké.

Útoky proti islamistům Rusko a Turecko zpravidla koordinují. Tentokrát se ale podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova "obě armády nedohodly na koordinaci cílů".

Putin "vyjádřil soustrast v souvislosti s tragickou událostí, která vyústila v úmrtí několika tureckých vojáků v Al-Bábu," citovala agentura AFP z prohlášení Kremlu. Podle agentury TASS učinil totéž náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerij Gerasimov svému tureckému protějšku.

Témata:  Turecká armáda ruské angažmá v Sýrii Sýrie Ruská armáda Turecko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy