Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V reakci na tragickou nehodu Nizozemí zakázalo výpravčím hry na mobilech

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Amsterdam - Nizozemská společnost ProRail v reakci na loňskou železniční tragédii v Bavorsku oficiálně zakázala výpravčím během služby hrát hry či sledovat filmy na telefonech nebo tabletech.

Loňská únorová nehoda u obce Bad Aibling byla nejhorším železničním neštěstím v Bavorsku za více než 40 let. Při čelní srážce vlaků zemřelo 12 lidí a 90 osob bylo zraněno.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že výpravčí krátce před kolizí hrál hru na mobilním telefonu. Soud muže shledal vinným ze zabití a ublížení na zdraví z nedbalosti. Dostal tři a půl roku.

Společnost ProRail oficiální nařízení zdůvodnila tím, že pohled na displej mobilního telefonu nepříznivě ovlivňuje soustředěnost na práci, uvedla agentura DPA. Výpravčí tak mají nyní formálně povoleny jen krátké telefonní hovory.

Témata:  železnice Nizozemí vlaková havárie (Bavorsko 9.2.2016) vlaky

Aktuálně se děje

2. května 2024 13:35

Mrazivé počasí zničilo většinu úrody v Česku

Letos se v Česku kvůli intenzivním mrazům místo očekávaných 138 000 tun ovoce očekává sklizeň pouze kolem 30 300 tun. Sdělil to ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) na tiskové konferenci v Praze po jednání se zástupci ovocnářů, vinařů a lesních školek. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy