Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvoj vysoce postavených libyjských politiků byl terčem střelby

Severní Afrika
Severní Afrika
Foto: Pixabay

Tripolis - Konvoj s libyjským premiérem Faízem Sarrádžem se dnes v Tripolisu stal terčem střelby. Nikdo ale nebyl zraněn. S šéfem vlády cestovali také člen parlamentu a velitel prezidentské gardy.

Na kterého z mužů střelba cílila a kdo za ní stojí, zatím není jasné. "Po pachateli dnešní střelby se stále pátrá. Bezpečnostní složky se snaží zjistit, zda stříleli příslušníci určité skupiny, nebo zda to bylo náhodné," řekl mluvčí vlády Ašraf Túltí.

Bezpečnostní situace v Tripolisu je nestabilní. Ve městě působí provládní i protivládní ozbrojené milice, střety mezi nimi jsou časté.

Libye se od svržení diktátora Muammara Kaddáfího v roce 2011 ocitla v chaosu. O vládu v zemi stále usilují dva kabinety - ten na východě Libye neuznává Vládu národní jednoty v Tripolisu, kterou podporuje OSN.

Témata:  Libye

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy