Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tillerson se nezúčastní schůzky NATO, místo toho navštíví Rusko

Rex Tillerson
Rex Tillerson
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington/Brusel - Na začátek dubna je naplánovaná schůzka šéfů diplomacií členských zemí NATO. Ministr zahraničí USA Rex Tillerson ale do Bruselu nedorazí. Dá přednost jednání s čínským prezidentem a pak zamíří do Moskvy.

Tillerson se už tuto středu setká se svými kolegy ze členských zemí NATO ve Washingtonu na konferenci věnované tématu boje proti Islámskému státu. Nevidí proto potřebu, aby se s nimi setkával znovu na počátku dubna v belgické metropoli.

Tillerson se naopak zúčastní setkání prezidenta Donalda Trumpa s čínským prezidentem Si Ťin-pchingen, které je plánované na 6. a 7. dubna. Následně zamíří do Moskvy, kam by měl dorazit 12. dubna.

To by někteří členové NATO mohli podle agentury Reuters vnímat tak, že USA pod Trumpovým vedením budou naslouchat spíše obavám Ruska než svých spojenců.

Témata:  NATO (Severoatlantická aliance) USA Rusko Rex Tillerson 1

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy