Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet uprchlíků v Bavorsku klesl, zachránilo to Merkelovou před ústavní žalobou

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Mnichov - Bavorsko, ačkoli dlouhodobě nesouhlasí s migrační politickou kancléřky Angely Merkelové, zatím nepodá ústavní žalobu na spolkovou vládu. Prý už k tomu není důvod, jelikož počty uprchlíků v poslední době poklesly.

Bavorský premiér Horst Seehofer jménem Bavorska v lednu dopisem pohrozil Berlínu kvůli uprchlické politice žalobou, Merkelová ale všechny výtky zemské vlády odmítla a trvá na tom, že spolková vláda žádné unijní ani německé právní předpisy neporušila.

"Počty běženců klesají, tlak se uvolňuje," řekl v rozhoru pro dnešní vydání deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung bavorský ministr spravedlnosti Winfried Bausback

Dodal, že fungování Bavorska v současné době není bezprostředně ohroženo. Zemský ministr spravedlnosti ale zároveň varoval, že Mnichov se možného podání žaloby v budoucnu nezříká.

Podle aktuálních údajů zaregistrovalo Bavorsko za první tři dubnové týdny 4200 uprchlíků. To byl loni běžný počet za jediný den.

Témata:  Angela Merkelová Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy