reklama

V neděli ve východním sektoru panoval klid, ale po půlnoci byly obnoveny nálety. Zprávy o případných obětech zatím nejsou k dispozici.

Povstalci v neděli večer bombardovali západní část města, již kontroluje vláda. Podle syrské organizace ochránců lidských práv (SOHR) při tomto útoku zemřeli tři civilisté, mezi nimiž bylo dítě.

Rusko v neděli oznámilo, že se jedná o možnosti rozšířit lokální příměří, které nyní platí pro Damašek a Latákíju, také na Halab.

V Ženevě dnes bude jednat americký ministr zahraničí John Kerry se zmocněncem OSN pro Sýrii Staffanem de Misturou a ministry některých arabských států. Cílem je dohodnout za pomoci Ruska, tedy spojence Damašku, příměří.

Do syrského konfliktu je zapojeno také Turecko. Radikální Islámský stát (IS) v neděli ostřeloval raketami turecké pohraniční město Kilis a zranil při tom dva lidi. Turecká armáda dnes oznámila, že při odvetných útocích, do nichž Turecko nasadilo dělostřelectvo a bezpilotní letadla, bylo zabito 34 radikálů. Turkům se také podařilo zničit Islámskému státu šest automobilů a několik odpalovacích zařízení.