Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle vyšetřovatelů mohl v Petrohradu útočit sebevražedný atentátník

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Petrohrad - Ruští vyšetřovatelé zvažují variantu sebevražedného atentátníka, který se mohl odpálit v petrohradském metru. Není vyloučeno, že pachatelem mohl být někdo z Kavkazu.

Neoficiální zprávy z policejních zdrojů původně hovořily o muži, který ve vagónu metra odložil tašku s půlkilogramovovu trhavinou a soupravu opustil. Odpálit nálož mohl podle listu Kommersant mobilním telefonem. Další, údajně dvojnásobně silná nálož byla uložena v jiné stanici metra a policistům se podařilo ji včas zneškodnit.

Na internetu se podle serveru Gazeta objevila fotografie s vyobrazením utržené hlavy, která údajně pochází z místa exploze. Obrázek byl později stažen. Oddělení hlavy od trupu je prý při sebevražedných útocích časté, protože atentátník je v ohnisku výbuchu.

V současné době se podle ruských novinářů pátrá po totožnosti atentátníka, není vyloučeno, že pochází z Kavkazu. Server Fontanka oznámil, že petrohradská policie pátrá v kinech, na nádražích a v obchodní střediscích a prověřuje všechny osoby "neslovanského" vzhledu.

Témata:  Rusko Petrohrad Rusko sebevražedný atentát teroristický útok v petrohradském metru

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy