Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Autobus fotbalistů Dortmundu zasáhla exploze, Marc Bartra je zraněn

exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)
exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)
Foto: ČTK/Profimedia

Dortmund - Autobus fotbalistů Borussie Dortmund před dnešním čtvrtfinálovým duelem Ligy mistrů proti AS Monaku poškodila exploze. Při incidentu byl zraněn obránce Marc Bartra.

Jak na Twitteru potvrdil německý klub, Marc Bartra byl převezen k ošetření do nemocnice. Klub přes sociální sítě rovněž potvrdil, že na stadionu a v jeho blízkosti nehrozí žádné nebezpečí.

„Hráči jsou v bezpečí. Na stadionu a kolem něj nehrozí žádné nebezpečí," uvedl tým.

Podle policie v Dortmundu v těsném okolí autobusu vybuchly tři bomby, když se tým Borussie chystal k odjezdu od hotelu na stadion. Explodovaly prý na opačné straně, než kde sedel řidič. Jeden z výbuchů autobus zasáhl a poničil okno, u něhož seděl Bartra.

Policie uvedla, že výbušniny byly ukryté v křoví u silnice. „Celý tým je v šoku. Takovéhle obrázky z hlavy nedostanete. Doufám, že se mužstvo sebere natolik, aby mohlo zítra hrát," řekl v rozhovoru pro televizní stanici Sky ředitel Borussie Hans-Joachim Watzke.

Nebezpčí prý nehrozí ani na stadionu. „Tady na stadionu není žádný důvod k panice," řekl fanouškům hlasatel. Po odložení zápasu vyzval diváky, aby vyčkali s odchodem. Příznivci Monaka v ochozech na podporu domácího klubu skandovali "Dortmund. Dortmund".

@BVB have launched a campaign to house AS Monaco fans tonight who were not prepared to stay the night. #bedforawayfans pic.twitter.com/25WvX91rqD

— Dortmund English (@DortmundEN) 11. dubna 2017

Krizový štáb se čtvrtfinálové utkání proti Monaku rozhodl přeložit na středu od 18:45. Borussia také naTwitteru nabídla fanouškům Monaka možnost ubytování. Informovala také o možnosti vrátit lístky na zápas.

Témata:  exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund Borussia Dortmund Liga mistrů Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy