reklama

Autobus fotbalistů Dortmundu poškodily dnes cestou na večerní zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem tři exploze. Zranění ruky při nich utrpěl španělský obránce Marc Bartra, který byl převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci. Při útoku utrpěl zlomeninu v zápěstí, v paži měl střepy. Úřady nyní jeho zranění hodnotí jako těžké.

"Musíme vycházet z toho a od začátku jsme z toho vycházeli, že se jedná o cílený útok na tým Dortmundu," uvedl Lange. Policie podle něj po útoku nasadila všechny dostupné jednotky, i proto, že nevěděla, jestli nehrozí další nebezpečí. Poznamenal také, že další podezřelý předmět, který se dnes večer našel, není podle prvních poznatků výbušninou.


Utkání Ligy mistrů bylo odloženo na středu, kdy se podle policejního prezidenta uskuteční za širokého nasazení policie. Zvláštní ochranná opatření pro fotbalisty zavedla policie už dnes. "Uděláme vše, co je v lidských silách, aby se utkání zítra bezpečně odehrálo," podotkl.

Státní zástupkyně Sandra Lückeová dnes uvedla, že se blízko místa činu našlo psaní. Jeho obsah příliš neupřesnila. Uvedla jen, že v něm někdo převzal za čin zodpovědnost. Policie psaní "intenzivně prověřuje".