Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf CSU Seehofer se do důchodu nechystá, bude pokračovat v politice i po roce 2018

Summit G7 v Německu, Horst Seehofer a Jean-Claude Juncker
Summit G7 v Německu, Horst Seehofer a Jean-Claude Juncker
Foto: g7germany.de

Mnichov - Bavorský premiér Horst Seehofer (67) v minulosti opakovaně tvrdil, že před zemskými volbami v Bavorsku v roce 2018 odejde do politického důchodu. Nyní mění názor.

Své rozhodnutí dnes Seehofer oficiálně oznámil stranickým kolegům v Mnichově. Na podzim letošního roku bude znovu kandidovat na předsedu Křesťanskosociální unie (CSU) a příští rok se bude potřetí ucházet o post na čele bavorské vlády.

Zemským volbám v příštím roce řada politiků CSU, která na spolkové úrovni vládne se sesterskou Křesťanskodemokratickou unií (CDU) a sociální demokracií (SPD), přisuzuje větší důležitost než parlamentním volbám na podzim 2017.

I proto se straničtí představitelé tak ostře vymezovali vůči přistěhovalecké politice kancléřky Angely Merkelové (CDU). Chtěli tak dát najevo, že situace v Bavorsku bude jiná.

Křesťanští sociálové budou v Bavorsku usilovat o to, aby získali nadpoloviční většinu křesel a mohli znovu sestavit jednobarevnou vládu. Dosavadní průzkumy jim k tomu dávají dobré šance.

Témata:  Horst Seehofer Německo Konzervativní unie CDU/CSU

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy