Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na konvoj NATO v Kábulu zaútočili islamisté. Zemřelo nejméně osm lidí

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Při dnešním bombovém útoku poblíž ambasády USA v afghánské metropoli zahynulo nejméně osm civilistů. Zranění utrpělo 25 osob, mezi nimi i tři američtí vojáci. K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil, podezření padá na islamisty z Talibanu.

Útok byl podle agentury Reuters veden proti konvoji obrněných vozidel mise NATO. Na svědomí jej má patrně sebevražedný útočník.

Ministerstvo vnitra uvedlo, že se atentát stal kolem 08:00 místního času během ranní dopravní špičky. Podle afghánského bezpečnostního zdroje explozi způsobila nálož v autě. Výbuch nicméně zasáhl řadu civilních automobilů v okolí.

Taliban minulý týden ohlásil začátek své tradiční jarní ofenzivy. Za její hlavní terč označilo právě zahraniční jednotky, které působí v zemi v rámci výcviku místních bezpečnostních složek a provádějí protiteroristické operace. V Kábulu letos útočili také přívrženci Islámského státu (IS).

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Tálibán NATO (Severoatlantická aliance) Afghanistán

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy