Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Afghánistánu zemřelo při přepadení banky osm lidí

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Gardez (Afghánistán) - Osm lidských životů, včetně všech pěti útočníků, a několik desítek zraněných si vyžádalo dnešní přepadení banky ve městě Gardez

Šéf provinční policie uvedl, že na banku zaútočilo pět ozbrojenců. Jeden z nich přepadení zahájil odpálením bomby, kterou měl na sobě. Další čtyři poté spustili palbu a při následné přestřelce byli zabiti.

"Bezpečnostní síly všechny čtyři ozbrojence zlikvidovaly. Během přestřelky zároveň dostaly přítomné lidi do bezpečí," uvedl generál paktíjské policie.

Mezi třemi oběťmi, které útočníci zabili, jsou podle bezpečnostních zdrojů dva členové ostrahy banky. Lékař městské nemocnice agentuře řekl, že zranění utrpěly nejméně tři desítky lidí.

"Banka se naneštěstí nachází na hlavním trhu uvnitř města, proto velké škody utrpěla nejen budova banky, ale také řada obchodů," upřesnil situaci podle AP mluvčí paktíjského guvernéra.

Témata:  Afghanistán přepadení banky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy