Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po útoku v Manchesteru je známa totožnost sedmi obětí, symbolem se stala tvář osmileté Saffie

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Manchester - Po pondělním teroristickém útoku v Manchesteru je už známa totožnost sedmi obětí. Nejmladší mrtvou je osmiletá Saffie Roussosová, jejíž fotografie se jako symbol masakru objevila na titulní stránce dnešního vydání řady britských novin.

Mezi potvrzenými oběťmi jsou také Olivia Campbellová (15). Její fotografie, kterou zveřejnila její matka ve snaze najít po atentátu svou dceru, byla od úterního rána hojně sdílena na sociálních sítích. Obětí útoku se stala také Georgina Callanderová (18), John Atkinson (28) a Kelly Brewsterová (32).

Při atentátu zahynuly také Alison Howeová a Lise Leesová, které ve vstupní hale manchesterské arény, kde k sebevražednému útoku došlo, čekaly na příchod svých patnáctiletých dcer z koncertu.

Policie potvrdila, že zranění utrpělo 120 lidí, 59 z nich muselo být převezeno do nemocnice. Mezi nimi je dvanáct dětí mladších šestnácti let.

Tělo pravděpodobného pachatele, 22letého Brita libyjského původů Salmana Abediho, zatím podle zpravodajského serveru BBC ještě oficiálně identifikované nebylo.

Manchesterská aréna je jednou z největších víceúčelových hal v Evropě. Na koncert popové zpěvačky Grandeové se v pondělí přišlo podívat kolem 21.000 lidí, z velké části dětí a mladistvých.

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru Velká Británie

Související

Aktuálně se děje

9:28

Výsledky voleb 2024 v obcích a krajích: Kde je najdete?

Volby jsou úspěšně z námi a Česko už zná jak vítězné strany v krajích, tak i kandidáty, kteří se ve většině případů utkají ve druhém kole o postup do Senátu. Podívejte se, jak se volilo ve vaší obci či kraji.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy