Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Členové Národní demokracie se sešli u německé hranice, chtěli stavět plot

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Hungarian Government

Rybník (Domažlicko) - Pět členů krajně pravicové Národní demokracie se dnes po poledni sešlo na akci proti migraci. Shromáždění se koná v zaniklé obci Švarcava, pár metrů od německé vsi Schwarzach.

Původně nahlášené shromáždění politická strana zrušila, podle ní jde o soukromou akci lidí, kteří chtějí stavět symbolický plot s ostnatým drátem na hranici s Německem. 

Pět metrů dlouhé a 2,5 metru vysoké mobilní hrazení má imitovat beton, nahoře bude ostnatý drát. Odhalit se má v neděli po poledni. Jde prý o symbolické gesto, tedy co by strana chtěla udělat, kdyby byla u moci.

"Shromáždění jsme dnes zrušili. Bude to tedy taková naše soukromá akce," řekl předseda radikální Národní demokracie Adam B. Bartoš. Podle svolavatele Miroslava Timury splnila strana veškeré náležitosti podle českého právního řádu, koná se na pozemku obce Rybník.

"Akce sice byla oznámená, ale nic se tu nekoná," řekl na místě ředitel CHKO Český les Tomáš Peckert.

Témata:  Adam B. Bartoš hranice uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.