Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při požáru v Londýně zemřelo několik lidí. V budově žili v ní sociální slabší občané

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Požár Grenfell Tower v Londýně si vyžádal několik obětí na životech. Příčina ohně stále není známá. Ve výškové budově se nachází na 120 bytů. Podle britských médií v nich žilo zhruba 500 především sociálně slabších občanů.

"Je tu několik mrtvých. V tuto chvíli nemohu potvrdit počet vzhledem k výšce a členitosti objektu," řekl zástupce hasičů Dany Cotton tisku.

Do pěti nemocnic bylo podle neoficiálních zdrojů v souvislosti s požárem převezeno přes 50 zraněných. Na místě zasahuje 20 zdravotnických týmů a také na 200 hasičů.

Požár propukl ve čtvrtém poschodí budovy na Latimer Road nedaleko čtvrti Notting Hill a během 15 minut se rozšířil do ostatních částí objektu.

Okolí budovy policie uzavřela a obyvatele okolních domů vyzvala k evakuaci. Nebezpečí představují mimo jiné trosky padající z hořícího objektu. Navíc panují obavy, že by se celá stavba mohla zřítit.

Budova Grenfell Tower postavená v roce 1974 nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí.

Témata:  požár výškové budovy v Londýně Londýn Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy