Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud potrestal muže, který se vydával za oběť požáru v Grenfell Tower

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Londýn – Britský soud dnes poslal na 21 měsíců za mříže muže, který předstíral, že při loňském požáru bytového domu Grenfell Tower v Londýně přišel o ženu a syna. Požár, který loni v červnu zachvátil obytnou budovu Grenfell Tower v londýnské čtvrti Kensington, si vyžádal 71 obětí. Příčinou neštěstí byla vadná chladnička.

Z fondu pro oběti tragédie, která o život připravila 71 lidí, odsouzený Anh Nhu Nguyen neoprávněně získal 12.500 liber (téměř 360.000 korun), informovala dnes agentura AFP. Dokonce se spolu s dalšími lidmi, které požár Grenfell Tower postihl, setkal s princem Charlesem.

Třiapadesátiletý muž loni v detailně popisoval, jak při útěku z hořící budovy ztratil svou ženu a dítě na zakouřené chodbě z očí. Mezi přeživšími je pak prý již nenašel. Tvrdil, že při požáru domu se sociálními byty přišel o veškerý svůj majetek, a následně se přihlásil o odškodné, které dostávali zranění a pozůstalí po obětech.

Policii, které byly nápadné nesrovnalosti v jeho výpovědi, se podařilo zjistit, že v budově nikdy nebydlel, nebyl po požáru ošetřován v žádné z nemocnic a dokonce ani nikdy neměl manželku či syna.

Odsouzený muž původem z Vietnamu je podle médií znám jako notorický podvodník. Své činy páchal pod sedmnácti různými krycími jmény. Osmadvacetkrát byl odsouzen - kromě podvodů také za krádeže a ublížení na zdraví.

Témata:  požár výškové budovy v Londýně soudy Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy