Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo nese vinu na požáru Grenfell Tower? Policie ukazuje nečekaným směrem

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn – Vina za požár výškové budovy Grenfell Tower v Londýně padá na místní úředníky. Londýnská policie tvrdí, že má dostatečné důvody k domněnce, že za smrt asi osmi desítek lidí může radnice.

S odkazem na dopis, který Scotland Yard poslal přeživším a rodinným příslušníkům obětí to dnes uvedla agentura AP a některé britské servery.

Lidé spojení s tragédií dnes dostali dopis, ve kterém je londýnská policie informuje, že do podezření se dostala místní správa obvodu Kensington a Chelsea a také tamní správce nájemního bydlení.

Policie v té souvislosti připomněla zákon z roku 2008, který umožňuje stanovit odpovědnost právnických osob za usmrcení lidí.

Při požáru zemřelo přibližně 80 lidí, více než 250 se dokázalo z hořící budovy dostat či bylo zachráněno. Po neštěstí začaly úřady prověřovat požární odolnost desítek výškových budov v zemi.

Témata:  požár výškové budovy v Londýně Velká Británie Londýn

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy