Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po požáru v Londýně padají hlavy, odstoupí tajemník radnice. Lidé mluví o absolutním chaosu

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - V souvislosti s tragickým požárem Grenfell Tower rezignuje tajemník radnice londýnské čtvrti Kensington a Chelsea.

Při požáru zahynulo nejméně 79 lidí. Obyvatelé zničeného domu i mnozí další lidé kritizovali způsob, jakým městská část zareagovala na tragédii. Někteří z nich situaci označili za "absolutní chaos".

Nicholas Holgate, který je zodpovědný za výkon samosprávných pravomocí, uvedl, že ho o odchod z funkce požádal ministr pro místní samosprávu Sajid Javid.

Holgate uvedl, že mu požár věžového domu "zlomil srdce". Pomoc postiženým rodinám je nyní "nejvyšší prioritou," dodal. "Rozhodl jsem se, že bude lepší, když svou funkci opustím, až bude jmenován vhodný nástupce," uvedl Holgate.

Ve středu se za pomalou reakci úřadů na požár v Grenfell Tower v parlamentu omluvila premiérka Theresa Mayová. Lidem, kteří přišli o střechu nad hlavou, chce britská vláda nabídnout mimo jiné byty v novém luxusním komplexu Kensington Row.

Témata:  požár výškové budovy v Londýně Velká Británie Londýn

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy