Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čtyři ženy na pláži v Libyi zabil dělostřelecký granát

Severní Afrika
Severní Afrika
Foto: Pixabay

Tripolis - Na pláži blízko libyjské metropole Tripolisu a letiště Mitiga dopadl v úterý dělostřelecký granát. Zabil čtyři ženy a 15 dalších lidí zranil.

Pláž, na které se incident stal, je pro mnoho libyjských rodin oblíbeným místem, kam odejít za horkých letních večerů. Granát zabil dvě ženy a dvě dívky.

Podle ministerstva vnitra vlády v Tripolisu, kterou podporuje OSN, granát patřil povstalcům. Jiné nejmenované zdroje naopak uvádí, že granát použila vláda při protiútoku na jednu ze skupin ozbrojenců.

V Tripolisu operuje několik ozbrojených skupin a některé z nich se dělí o kontrolu nad letištěm Mitiga. Občasně se tyto skupinou střetnou.

Libye se od svržení vůdce Muammara Kaddáfího v roce 2011 nevzpamatovala z chaosu. O vládu nad zemí usilují dva kabinety - ten na východě neuznává vládu v Tripolisu.

Témata:  Libye

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy