Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na protestní pochod proti summitu G20 se vydaly stovky "zombie"

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Hamburk - Stovky "zombie" dnes na protest prot summitu G20 pomalu a nehlasně pochodovaly centrem Hamburku. Šlo o akci s názvem 1000 podob.

Akce měla symbolizovat bezmocnost společnosti v moderním světě. "Představují společnost, která se ve své bezmoci před komplexními vztahy ve světě podrobila, a v níž jedinec bojuje už jen o to, aby sám postupoval dopředu," uvedli organizátoři pochodu.

Ulicemi severoněmeckého města při něm mátožně procházeli zcela šedí bezvýrazní lidé, jejichž obleky měly stejnou barvu jako jejich obličeje, na kterých jakoby se usadila a zatuhla vrstva prachu. Tempo demonstrantů přitom bylo takové, že některým trvalo i několik minut přejít přes přechod pro chodce.

Na konci akce se z pod šedivé krusty s nadšením vylíhli barevní lidé, ochotní převzít zodpovědnost za vlastní život a svět. "Ochotní bojovat za solidaritu a toleranci," jak uvedli organizátoři.

Největší obavy z možných násilností vzbuzuje čtvrteční demonstrace levicových aktivistů s názvem Vítejte v pekle.

Témata:  Summit G20 demonstrace v Německu Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy