Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lékaři nahradili mladíkovi palec pravé ruky palcem z jeho nohy

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Canberra - Australští chirurgové zvolili neobvyklou metodu, aby Zacu Mitchellovi (20) vrátili palec pravé ruky, o který ho připravil býk. Nahradili ho palcem mladíkovy nohy, informuje BBC.

Ke zranění přišel mladík v dubnu na zapadlé dobytčí farmě ve státu Západní Austrálie. "Býk mi přikopl ruku k plotu," popsal incident Mitchell.

Jeho spolupracovníci se snažili okamžitě po nehodě palec uchovat. "Palec dali do chladícího boxu s ledem," řekl mladík BBC. Poté byl Mitchell letecky dopraven do nemocnice v Perthu. K nezvyklému řešení, jež zabralo osm hodin, se lékaři uchýlili poté, co se dvakrát neúspěšně pokusili mladému muži přioperovat původní prst.

Třebaže mladý muž nechtěl zprvu o nápadu chirurgů použít palec z nohy ani slyšet, nakonec s transplantací, jež proběhla před dvěma týdny v nemocnici Sydney Eye Hospital, souhlasil.

Nad Mitchellovým zdráháním se nijak nepozastavuje ani vedoucí plastický chirurg Sean Nicklin. "Je to trochu bláznivý nápad a (pacienti) nechtějí, aby přišli ke zranění jiné části těla," vysvětlil Nicklin. "Když má člověk dobré čtyři prsty, ale chybí protilehlý palec, ruka ztrácí mnohé ze svých funkcí," dodal plastický chirurg.

Témata:  operace lékaři Austrálie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy