Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Afghánistánu letos zemřelo už 1662 civilistů

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Počet civilních obětí bojů v Afghánistánu za letošní první pololetí opět vzrostl. Ze statistiky OSN vyplývá, že 40 procent incidentů mají na svědomí výbušniny - miny i podomácku vyrobené bomby.

Za polovinu letošního roku zemřelo 1662 osob a přes 3500 lidí bylo zraněno. Loni za totéž období přišlo v Afghánistánu o život 1601 civilistů, počet raněných byl zhruba stejný. Zpráva asistenční mise OSN v Afghánistánu (UNAMA) uvádí, že pětina z obětí přišla o život v Kábulu.

Statistika svědčí o stále se zhoršující bezpečnostní situaci v Afghánistánu, kde Taliban stupňuje své aktivity a dobývá další území.

Za celý rok 2016 v této asijské zemi zahynulo 3498 civilistů a přes 7900 lidí bylo zraněno. Šlo o nejhorší bilanci od roku 2009, kdy UNAMA začala dělat statistiku.

Témata:  Afghanistán Tálibán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy