Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Radikálové v Římě ohrožovali Eritrejce při mši, ženy a děti v obavách čekali na policii

Řím
Řím
Foto: Pixmac

Řím - Pravicoví radikálové v Římě ohrožovali 35 uprchlíků z Eritreje při sobotní večerní mši. Zhruba dvacítka se jich shromáždila před kostelem na ulici Via Tiburtina ve východní části města a bránila utečencům v odchodu. Utečenci, mezi nimiž byly hlavně ženy a děti, čekali v kostele ze strachu před násilím přes hodinu, než dorazila policie.

Podle internetového vydání italského deníku Corriere della Sera, které cituje agentura APA, byli útočníci z organizace "Řím Římanům".

Policii zavolal Červený kříž, který areál provozuje, pod její ochranou pak uprchlíci nastoupili do dvou přistavených malých autobusů a vrátili se na svou ubytovnu. Podle zástupce Červeného kříže Giorgia de Acutise nebyl mezi násilníky nikdo ze sousedství. Šlo prý "o osoby, které chtějí rozsévat nenávist a nesnášenlivost".

K vypjatým scénám došlo u uprchlického zařízení v městské části Tiburtino III již v úterý a ve středu. Rozbuškou se měl stát incident, při kterém prý mladý Eritrejec začal házet kameny po dětech, když ho předtím provokovaly. Podle médií se pak před zařízením shromáždilo několik desítek rozzlobených lidí. Muže, který údajně házel kamení, bodla železnou tyčí do zad 36letá žena. Byla již obviněna z ublížení na těle.

Témata:  Itálie uprchlíci EuroZprávy.cz Koloseum Řím

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy