reklama

Podle médií má zpráva také rasistický podtext. AfD tvrdí, že mail je zfalšovaný a zdůrazňuje, že v dané době Weidelová ještě nebyla členkou strany.

"Tato prasata nejsou nic jiného než loutky vítězných mocností druhé světové války a mají za úkol německý národ držet zpátky," stojí například v mailu, který podle listu Weidelová poslala 24. února 2013. Píše se v něm také o tom, že Německo je ovládáno nepřáteli ústavy, kteří se snaží systematicky ničit občanskou společnost. Jednou z cest je podle mailu zaplavování Německa "kulturně cizími" národy, jako jsou Arabové nebo Romové.

Slovní formulace o německém národu nebo kulturní cizosti Romů jsou dodnes ve spolkové republice vnímány velmi citlivě. Důvodem je v obou případech jejích spojitost s nacistickým režimem, který během druhé světové války v celé Evropě zavraždil 250 tisíc až půl milionu Romů.

Mluvčí AfD Christian Lüth uvedl, že ho Weidelová, která v rámci AfD zatím patřila k umírněnějším politikům, ujistila, že e-mail nepsala. List Welt am Sonntag ale tvrdí, že má místopřísežné prohlášení i další výpovědi svědků, z nichž plyne, že autorkou zprávy byla skutečně dnešní volební lídryně AfD.