Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva vyšle do syrského Dajr az-Zauru ženisty, mají za úkol odstranit miny nastražené IS

Bojová letka RF v Sýrii
Bojová letka RF v Sýrii
Foto: mil.ru

Damašek/Moskva - Z Ruska do východosyrského Dajr az-Zaur odjelo 40 ženistů, kde mají odminovat městské části osvobozené v minulých dnech od teroristů. V minulosti Moskva rovněž vyslala ženisty do Palmýry či Aleppa.

Syrská armáda a arabsko-kurdské milice prolomily minulý týden s podporou spojeneckého letectva tříleté obklíčení Dajr az-Zauru bojovníky Islámského státu.

Posledního kusu silnice, spojující město s Damaškem, se vládní vojsko zmocnilo v neděli.

Ruští ženisté mají v Dajr az-Zauru především odminovat silnice, které vedou k nemocnicím, školám a objektům infrastruktury. Celkem hodlá Moskva do Sýrie vyslat 175 příslušníků ženijních vojsk.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Sýrie Ruská armáda Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.