Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrá po útočnících z londýnského metra pokračuje, veřejnost posílá vyšetřovatelům videa

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: guardian.co.uk **www.guardian.co.uk**

Londýn - Pátrání po podezřelých z dnešního teroristického útoku v londýnském metru, který si vyžádal 29 zraněných, stále pokračuje. Uvedl to na večerní tiskové konferenci šéf policejní protiteroristické jednotky Mark Rowley

Rowley uvedl, že vyšetřování postupuje velmi dobře. Policie podle něj v souvislosti s dnešním útokem ve stanice metra Parsons Green našla pouze jedno výbušné zařízení, to které částečně explodovalo.

"Pátráme po podezřelých. Je to velmi komplexní vyšetřování, které postupuje rychle," řekl dnes novinářům Rowley. Bližší podrobnosti k bombě neuvedl. Podle dřívějších informací šlo o improvizované výbušné zařízení.

Veřejnost detektivům zaslala na 77 snímků a videí, policie také pokračuje v analýze kamerových záznamů z místa a okolí útoku. Vyslechnuty byly desítky svědků.

Starosta Londýna Sadiq Khan vyzval občany, aby byli ostražití, a pokud ví o něčem, co by mohlo pomoci vyšetřování, aby zavolali na protiteroristickou horkou linku. Oznámil také, že po zvýšení stupně ohrožení terorismem na nejvyšší stupeň přibudou už v noci a o víkendu další policisté do ulic. Některá místa budou střežit vojáci. 

Témata:  výbuch v londýnském metru terorismus policie Velká Británie Velká Británie Londýn

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy