reklama

Londýn v pátek zasáhl další teroristický útok, když v pátek v ranní špičce explodovala ve vagonu metra ve stanici Parsons Green nálož a zranila 29 lidí.

Ministr britské vlády pro brexit David Davis tvrdí, že boj proti terorismu nebude odchodem Británie z EU nijak zasažen, a zdůraznil, že je v zájmu obou stran pokračovat v úzké spolupráci při zajišťování bezpečí občanů.

Ministerstvo pro odchod z Evropské unie připravilo návrh nové dohody, která by se měla stát právní oporou partnerství po roce 2019. "Tváří v tvář rostoucím přeshraničním hrozbám chce Británie pokračovat v tomto typu spolupráce, posilovat ho a dohodnout se na novém rámci pokračující součinnosti," konstatovalo ministerstvo.

Britská ministryně vnitra Amber Ruddová řekla, že události z poslední doby v Británii a v Evropě "svědčí o tom, že zločinecké a teroristické hrozby, kterým čelíme, jsou rozmanité a čím dál víc mezinárodního charakteru". Vzhledem k tomu, že se připravujeme na odchod z Evropské unie, je klíčové, abychom se domluvili na novém způsobu, jak zajistit pokračující spolupráci," dodala.