Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová před volbami odpovídala na dotazy dětí

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Berlín - Kancléřka Angela Merkelová dnes v rámci předvolební kampaně na dotazy od dětí. Zmínila oblíbená zvířata, digitalizaci, ale i boj se změnami klimatu.

Zhruba stovku dětí zajímaly názory Merkelové na boj se změnami klimatu i na digitalizaci. Předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) řekla, že se v případě znovuzvolení zaměří na rozvoj internetu. Za tímto účelem chce angažovat i zahraniční odborníky. "Ve světě jsou země, které jsou v tom mnohem rychlejší než my," citovala kancléřku agentura DPA.

Merkelová zároveň slíbila spolupracovat se spolkovými zeměmi na tom, aby základní školy v celém Německu nabízely rodičům také odpolední péči o jejich potomky.

Bezdětná politička nakonec konání akce prodloužila a s dětmi i tančila a fotila se. Během zhruba hodinové "dětské tiskové konference" obvinila kancléřka z rasismu kandidáta Alternativy pro Německo (AfD) Alexandera Gaulanda. Padly i dotazy na to, jaká má Merkelová oblíbená zvířata. Řekla, že ježky, slony a zajíce.

Témata:  Angela Merkelová volby v Německu Německo

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy