Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Většina muslimů je v Německu integrovaná, obrátila AfD

AfD (Alternativa pro Německo)
AfD (Alternativa pro Německo)
Foto: Alternative für Deutschland AfD

Berlín - Alternativa pro Německo (AfD) dnes zveřejnila své stanovisko k islámu. Překvapivě konstatovala, že většina muslimů, kteří jsou v Německu, žije v souladu se zákony a je v zemi integrovaná.

Ve spolkové republice na konci roku 2015 žilo 4,4 až 4,7 milionu muslimů, což představovalo 5,4 až 5,7 procenta celkové populace. Dnešní počet muslimů v Německu bude podle všeho o něco vyšší vzhledem k tomu, že loni do země přišlo 280.000 žadatelů o azyl převážně z muslimských zemí.

Právě kvůli vysokému počtu běženců z muslimských zemí, kteří do Německa od roku 2015 dorazili, se v zemi vede debata o jejich integraci i o islámu jako takovém. Kancléřka Angela Merkelová (CDU) se na začátku září nechala slyšet, že islám patří k Německu. Čtyři miliony muslimů podle ní přispívají k úspěšnosti spolkové republiky.

AfD sice výslovně tvrdí, že islám k Německu nepatří, dnes ale konstatovala, že "většina muslimů v Německu žije v souladu se zákony a integrovaně. Některá německá média si tak kladou otázku, zda to uvnitř strany všichni vidí stejně. AfD také uvedla, že islám není náboženství, ale nábožensko-politická doktrína.

Témata:  AfD Islám Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy