Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K masakru v Las Vegas se přihlásil IS, střelec prý nedávno konvertoval k islámu

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Las Vegas – K útoku v Las Vegas, při kterém střelec Stephen Paddock zastřelil více než 50 osob a dalších asi 400 zranil, se přihlásil Islámský stát. Uvádí to agentura AP.

Islámský stát tvrdí, že Paddock byl jedním z jeho bojovníků a že před několika měsíci konvertoval k islámu. Prý to byl „vlk samotář“. Pro své tvrzení však radikálové nepředložily žádné důkazy.

Podle IS šlo „o operaci, která reagovala na volání k útokům na země koalice“, která působí v Sýrii a Iráku. Tato slova však není možné ověřit.

Americká policie už dříve uvedla, že neexistuje důkaz, že by byl střelec napojen na nějakou radikální organizaci. Motiv útoku zatím není znám, střelec spáchal sebevraždu ještě před tím, než se k němu policie dostala. 

Skupina IS, která prohlášení vydala prostřednictvím agentury Amaq, se hlásí k mnoha dalším útokům po celém světě – a to i v případě, že útočníci neměli s džihádisty žádné vazby.

Témata:  střelba na koncertě v Las Vegas Islámský stát USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy