reklama

Útočník střílel do davu více než 22.000 lidí z 32. podlaží hotelu Mandalay Bay. Podle šerifova zástupce Todda Fasula tam bylo nalezeno 23 střelných zbraní. V domě v seniorské komunitě ve městě Mesquite, kde v posledních měsících žil, pak policisté objevili dalších 19 zbraní.

Paddock měl rovněž dvě zařízení, která umožňují upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou zajišťující rychlejší střelbu, uvedla agentura AP. Narozdíl od poloautomatické zbraně s ní není nutné pro každý výstřel mačkat spoušť, kterou lze pouze držet a vystřelit i více než 400 nábojů za minutu. V Paddockově voze pak policie dusičnan amonný používaný při výrobě výbušnin.

Policisté prohledali i druhý Paddockův dům v nevadském městě Reno, kde žil, než se přestěhoval do Mesquite vzdáleného 120 kilometrů od místa činu. Nic co by objasnilo dosud neznámý motiv střelby však policisté neobjevili.

Paddock byl milionářem, který jmění vydělal investicemi do nemovitostí a vášnivě se věnoval hazardním hrám. Násilné sklony podle svého bratra neprojevoval a o politiku či náboženství se nezajímal. Policisté se nedomnívají, že by byl napojený na Islámský stát, který se k útoku přihlásil.

Paddick měl svůj čin patrně dobře naplánovaný. "Věděl, co chce udělat. Věděl, jak to chce udělat a nezdá se, že by měl vůbec nějaký plán útěku," řekl AP někdejší psycholog FBI Clint Van Zandt.