Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

OSN chce navrhnout témata pro řešení situace v Sýrii

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Zmocněnec pro Sýrii Staffan de Mistura se chystá navrhnout volební a ústavní reformy pro Sýrii tak, aby byly přijatelné pro znesvářené strany.

Diplomat to dnes řekl Radě bezpečnosti OSN. Ta mezitím schválila prodloužení platnosti rezoluce, umožňující dodávat humanitární pomoc civilistům žijících v oblastech ovládaných povstalci.

Nastal čas, aby OSN přišla s konkrétními návrhy, a "tím povzbudila širší debatu", řekl dnes de Mistura. "OSN poskytla asistenci u voleb většině členských států OSN,... takže s tím máme zkušenosti," citovala zmocněnce agentura Reuters.

Minulý čtvrtek v Ženevě skončilo opět neúspěchem další kolo rozhovorů o politickém řešení syrské krize. Pořádala je OSN a de Mistura na závěr jednání řekl, že syrská vládní delegace neměla zájem jednat o politických otázkách, ale chtěla řešit výhradně terorismus.

Témata:  Sýrie Syrská krize OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy