Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na tržiště v Afghánistánu dopadly rakety. Nejméně pět lidí zemřelo

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Při dnešním ostřelování velkého tržiště na severu Afghánistánu zahynulo nejméně pět lidí a 45 dalších utrpělo zranění. Místo zasáhly dvě rakety vypálené zatím neznámým útočníkem.

Počet mrtvých se může ještě značně zvýšit, protože část zraněných, mezi nimiž jsou i ženy a děti, je v ohrožení života. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na sdělení mluvčího guvernéra provincie Farjáb, kde se tento útok odehrál.

Informaci o útoku přinesla i agentura AP s odvoláním na provinčního policejního šéfa Karima Juraše. Podle něj ale tržiště zasáhly tři minometné granáty.

Žádná z radikálních skupin se k ostřelování nepřihlásila. Hlavním podezřelým je ale radikální hnutí Tálibán. Terčem útoku podle DPA mohl být guvernér provincie, který je v daném okrese od pondělí s delegací na návštěvě vládních ozbrojených sil.

Témata:  Afghanistán teroristické útoky v Afghánistánu Tálibán

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.