Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Proroctví nemusí vždy být mýtická. Jedno potvrdili i vědci

Bible
Bible
Foto: INT

Izraelský rabín Josef Berger tvrdí, že v roce 2022 se naplní biblické proroctví o druhém příchodu Mesiáše, který má symbolizovat zrození nové hvězdy. To potvrzují i američtí vědci, kteří v tomto roce opravdu očekávají unikátní nebeskou podívanou.

Astronomové z amerického státu Michigan tvrdí, že v roce 2022 dojde ke srážce dvou vzdálených hvězd, která vytvoří novou masivní hvězdu. Ta by měla být jasně viditelná i ze Země.

Rabín Josef Berger ale tvrdí, že tato událost má především značit příchod nového Mesiáše. Uvedl to pro server News Izrael s odkazem na proroctví rabína Mosese ben Maimona, který žil ve 12. století. "Ten přináší tento verš o hvězdě, která se objeví, jako důkaz, že jednoho dne přijde Mesiáš," uvedl Berger.

"Zohar (kabalistický spis obsahující mystický komentář k Tóře, poz. red.) výslovně uvádí, že proces spasení bude doprovázen objevením několika hvězd. Zohar jde do velké hloubky, popisuje, kolik hvězd, a jaké barvy budou," dodal rabín.

Rabín také poukazuje na biblický verš, který se shoduje s židovskou literaturou. Konkrétně jde o verš uvedený v Numeri, čtvrté Mojžíšově knize, který zní: "Vidím ho, ale zatím nepřítomného, hledím na něj, ale ne zblízka. Vychází hvězda z Jákoba, povstává žezlo z Izraele". I ten podle něj značí, že se v roce 2022 stane něco biblického.

Témata:  věštby lidé křesťanství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy