Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sobotním útoku ozbrojenců na hotel v Kábulu zemřelo 40 lidí, včetně 15 cizinců

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Při sobotním útoku ozbrojenců na hotel v Kábulu zemřelo 40 lidí, včetně 15 cizinců. Dosud se uvádělo 22 obětí. K činu se přihlásil Tálibán. České ministerstvo zahraničí už o víkendu potvrdilo, že mezi nimi nejsou žádní Češi.

"Konečná bilance je 25 mrtvých Afghánců," řekl dnes AFP mluvčí afghánského ministerstva zdravotnictví. Výrazně tak zvýšil tragickou bilanci místních obětí, dosud se uvádělo asi osm mrtvých Afghánců.

Při útoku na kábulský hotel Intercontinental, který mají v oblibě zahraniční turisté a diplomati, zemřelo podle diplomatických zdrojů 15 cizinců.

Nejvíce zahraničních obětí pocházelo z Ukrajiny, která potvrdila sedm mrtvých zaměstnaných společnosti Kam Air. U těchto soukromých afghánských aerolinek pracovali i dva občané Venezuely, kteří při útoku rovněž zemřeli. USA ve středu potvrdily smrt čtyř svých občanů při tomto útoku, podle AFP je mezi nimi i jedna žena afghánsko-amerického původu.

Agentura AFP dnes uvedla, že mezi oběťmi je i jedna Němka, která pracovala pro humanitární organizaci Shelter Now, a kazašský občan, jenž pracoval pro telekomunikační společnost.

Podle dřívějších informací byli útočníci tři, některé zdroje uvádějí, že jich bylo až pět. Záchranná operace afghánských speciálních jednotek trvala skoro 12 hodin.

Témata:  Afghanistán teroristické útoky v Afghánistánu Tálibán

Aktuálně se děje

20. května 2024 20:47

Ukrajinská armáda zadržuje útok ruských sil poblíž obce Bilohorivka

Ukrajina v pondělí oznámila, že její vojáci zadržují útok ruských sil poblíž obce Bilohorivka v Luhanské oblasti na východě Ukrajiny. Rusko přitom tvrdí, že má obec pod kontrolou, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy