reklama

V prohlášení Porter napsal, že ve svých vyjádřeních k "odporným obviněním" nelhal a že se nehodlá veřejně dále vyjadřovat k této "koordinované očerňovací kampani".

První Porterova žena Colbie Holdernessová řekla, že ji Porter po dobu jejich pětiletého manželství bil a škrtil. Její nástupkyně Jennifer Willoughbyová popsala, že ji Porter jednou vyvlekl nahou ze sprchy a křičel na ni. Požádala tehdy o soudní ochranu. Server DailyMail.com, jemuž se obě ženy svěřily, zveřejnil fotografie s Holdernessovu. Na jedné z nich má žena modřinu pod okem. Řekla k tomu, že ji Porter způsobil, když ji zbil na jejich dovolené v Itálii.

Porter k tomu řekl, že se tento snímek dostal k médiím před 15 lety a realita nemá s tím, jak ho vysvětluje jeho bývalá žena, nic společného.

Porter byl členem týmu personálního šéfa Bílého domu Johna Kellyho a jeho vliv v poslední době rostl. Byl vidět poblíž prezidenta při jeho cestách a taky při podpisu listin. Pomáhal Donaldu Trumpovi formulovat projev o stavu unie.

Kelly charakterizoval Portera jako čestného muže. "Nedokážu o něm říci nic jiného, než dobré věci. Jsem hrdý, že s ním pracuji," řekl. Podle AP se snažil Portera přesvědčit, aby neodcházel, ale přiznal také, že ho obvinění šokovala.