Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump reaguje na střelbu na Floridě, chce lépe chránit školy před útoky střelců

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - V mimořádném vystoupení v přímém televizním přenosu dnes americký prezident Donald Trump označil za prioritu přijatí opatření, jež by lépe chránila školy před útoky střelců. 

Šéf Bílého domu tak reagoval na středeční střelbu na střední škole na Floridě, při které zahynulo 17 lidí. Prezident slíbil, že navštíví místo tragédie, aby se sešel s příbuznými obětí, zraněnými a místními představiteli.

„Musíme také spolupracovat na vytvoření kultury obsahující důstojnost života, která vytváří hluboké a smysluplné lidské kontakty," uvedl.

Zároveň slíbil vypořádat se s otázkou ozbrojování duševně narušených lidí. Nezmínil se ale o problematice dostupnosti střelných zbraní v USA, která je po podobných útocích vždy předmětem ostrých polemik. Předtím na twitteru Trump napsal, že středeční střelba byla dílem duševně nemocného člověka.

Střelba podle jeho slov přinesla „scény strašného násilí, nenávisti a zla". Celý národ se podle něj modlí za oběti a jejich rodiny.

Témata:  střelba ve škole na Floridě Donald Trump USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy