Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při atentátu v Kábulu zemřela jedna dívka, šest lidí bylo zraněno

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.army.mil

Kábul - Při atentátu v afghánské metropoli dnes přišla o život jedna dívka, šest dalších civilistů bylo zraněno. Podle agentury AFP šlo o sebevražedný útok na konvoj zahraničních jednotek.

Policejní mluvčí řekl, že se útok stal ve východní části města, kde se nachází armádní výcvikové středisko, vládní celní úřad a několik ubytoven.

Mluvčí ministerstva vnitra nejprve řekl, že exploze nastala v autě jedné zahraniční společnosti, kterou nejmenoval. Podle AFP to ale vzhledem k rozsahu škod na domech a obchodech v blízkosti výbuchu není pravděpodobné vysvětlení.

Kábul má za sebou z minulého doby několik rozsáhlých atentátů, k nimž se přihlásily radikální organizace Tálibán a Islámský stát (IS). Při útoku spáchaném v lednu byla použita sanitka a o život přišlo přes 100 lidí. K odpovědnosti se přihlásil Tálibán, stejně jako k útoku spáchaném týden předtím. Komando tehdy v hotelu Intercontinental pozabíjelo přes 20 lidí a bitva trvala 13 hodin.

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Afghanistán Tálibán

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy