Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Bílého domu se střílelo, jeden člověk byl zraněn

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Foto: Infografika Globe24.cz

Washington - U Bílého domu se dnes postřelil muž. Mezi turisty propukla panika. Prezident Donald Trump je momentálně ve svém sídle Mar-a-Lago na Floridě. Má v plánu se do metropole vrzy vrátit.

Bílý dům byl uzavřen. Incident se podle ochranky odehrál na severní straně oplocení. Podle serveru Washington Examiner se muž zranil sám. Zřejmě šlo o pokus o sebevraždu.

Novinář Geoff Bennett, zpravodaj NBC News z Bílého domu, uvedl, že novináři se"ukrývají" v tiskovém centru.

News Alert: @POTUS has been briefed on self-inflicted gunshot wound outside @WhiteHouse. https://t.co/lvEozOcDUJ pic.twitter.com/nl3d2c1M2G

— Fox News (@FoxNews) 3. března 2018

Muž nebyl identifikován a zatím není známo, jak vážný je jeho stav. Nikdo další zraněn nebyl, potvrdila tajná služba. Na místě ale zasahuje velké množství policistů. Tajná služba také uvedla, že prezident Donald Trump byl o incidentu informován.

Podobné incidenty u Bílého domu nejsou vzácností, poznamenala agentura AFP a připomněla, že 23. února do bariéry u Bílého domu najelo auto. Neprojelo však do areálu a řidičku zadržela prezidentova ochranka.

Televize CNN s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje tehdy uvedla, že žena vjela do bariéry úmyslně. Její čin prý nebyl namířen proti prezidentovi, ale mohl souviset s duševními problémy řidičky.

Témata:  Breaking News Bílý dům USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy