Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velké přiznání Merkelové? V Německu existují no-go zóny, kam se nikdo neodváží chodit, řekla

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: Vláda.cz

Berlín – Kancléřka Angela Merkelová veřejně přiznala, že v Německu existují no-go oblasti, tedy místa, kam se bojí i policie. A to některým oficiálním zástupcům země doslova vyrazilo dech. Upozornil na to server Daily Mail.

Úředníci již dříve odmítli představu, že v Německu existují místa, která policie a cizí lidé nemohou navštívit. Zdá se ale, že s tím Merkelová tak úplně nesouhlasí.

Kancléřka totiž novinářům řekla, že upřednostňuje politiku nulové tolerance vůči zločinu. To podle jejích slov zahrnuje i zabránění vzniku no-go zón, které v rozhovoru se stanicí n-tv charakterizovala jako „oblasti, kam se nikdo neodvažuje jít".

„Existují takové oblasti a je třeba nazývat jejich pravým jménem. Musíme s nimi něco dělat," řekla Merkelová.

Její slova novináře hodně zaujala, mluvčí Merkelové Steffen Seibert později novinářům řekl, že „slova kancléřky mluví sama za sebe." Odmítl ale jmenovat konkrétní místa, která kancléřka považuje za no-go zóny.

Mluvčí ministerstva vnitra Johannes Dimroth také odmítl označit konkrétní no-go oblasti. Dodal, že otázky bezpečnosti jsou záležitostí místních, nikoliv federálních orgánů.

Témata:  Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy