Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seehofer povede německé vnitro, plánuje zrychlení deportace migrantů

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Berlín - Dosavadní bavorský premiér Horst Seehofer (CSU) se ujme postu spolkového ministra vnitra. V této funkci se chce zasadit o rychlejší deportace neúspěšných žadatelů o azyl nebo rozmístění více kamer ve veřejném prostoru.

"Počet deportací se musí výrazně zvýšit. Obzvlášť u těch žadatelů o azyl, kteří spáchali trestný čin nebo jsou považováni za nebezpečné, musíme tvrdě zasáhnout," uvedl Seehofer v rozhovoru pro listu Bild.

"Chceme zůstat otevřenou a liberální zemí. Ale když jde o ochranu občanů, potřebujeme silný stát," řekl budoucí ministr vnitra. "O to se postarám," dodal.

Dnes podepíšou zástupci konzervativní unie CDU/CSU a sociální demokracie (SPD) - Angela Merkelová, Horst Seehofer a Olaf Scholz - koaliční smlouvu.

Ve středu by měl Spolkový sněm již počtvrté zvolit Merkelovou německou kancléřkou. Po ní by měli přísahu složit i jednotliví ministři. Seehofer se postaví do čela "superministerstva", které by mělo změnit i jméno. Seehofer se stane ministrem "vnitra, výstavby a vlasti".

V úterý o půlnoci přestane být Seehofer ministerským předsedou spolkové země Bavorsko. Nahradí ho Markus Söder.

Témata:  Horst Seehofer Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy