Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu vzniknou centra pro celý azylový proces. Deportační tábory, zlobí se aktivisté

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Norimberk – V Německu by měla od podzimu fungoval první migrační centra, v nichž by se provádělo celé azylové řízení. Řekl to dnes ministr vnitra Horst Seehofer, který ještě před nástupem do funkce ministra vnitra přislíbil, že výrazně zvýší počet vyhošťovaných migrantů.

Seehofer to uvedl, když v Norimberku navštívil Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF). Pro ten žádá personální posily, píše agentura DPA.

Šéf bavorské Křesťanskosociální unie (CSU) Seehofer chce, aby v září nebo říjnu začalo ve velkých spolkových zemích fungovat až pět pilotních migračních center. V nich by běženci zůstávali do vyřízení svých žádostí o azyl a v případě jejich odmítnutí by odtamtud putovali do zemí původu. Organizace na podporu migrantů se obávají, že centra ve skutečnosti budou deportačními tábory.

Seehofer je dlouhodobě zastáncem přísnější migrační politiky, než jakou prosazuje kancléřka Angela Merkelová z Křesťanskodemokratické unie (CDU). Ještě jako bavorský premiér patřil k největším kritikům politiky spolkové vlády v otázkách přijímání migrantů.

Do léta chce přenést na vládu svůj „velký plán pro migraci". Středopravicový blok CDU/CSU se s koaličními sociálními demokraty (SPD) mimo jiné dohodl, že od srpna by mělo být opět povolené slučování rodin běženců, kteří nedostali status uprchlíka, ale jen doplňkovou ochranu. Vláda ale chce, aby do Německa měsíčně přicházelo maximálně 1000 rodinných příslušníků běženců.

Témata:  Horst Seehofer Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy