Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asadova armáda ničí tunely pod Damaškem, prý je vybudovali radikálové

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek - Syrská armáda zahájila novou operaci na jižním okraji Damašku. Cílem je zlikvidovat tunely využívané radikály. Oznámila to dnes syrská státní televize.

Vojsko se zaměřilo na čtvrť Hadžar al-Asvad, která sousedí s uprchlickým táborem pro Palestince Jarmúkem. Obě místa podle syrských sdělovacích prostředků spadají pod kontrolu hlavně teroristické organizace Islámský stát (IS).

Vojsko dnes vzalo novináře do čtvrti Al-Kadam, která je poblíž. Novináři sledovali palbu na pozice IS v Jarmúku i v Hadžar al-Asvadu.

Jižní okraj Damašku je poslední částí metropole, již ještě syrská vláda nemá pod kontrolou. Čeká se, až se podaří radikály evakuovat do jiných částí Sýrie. Povstalci na dohodu o evakuaci přistoupili minulý týden, ale boje stále pokračují.

Témata:  Sýrie Bašár Asad Islámský stát Syrská krize

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy